Безплатна доставка при покупка над 50лв.
ПотребителКоличка

Вашата количка е празна.

Аналгин макс саше при болка и температура 1000мг х6

В наличност

ЦЕНА

4,99 лв.

бр.

Аналгин макс саше при болка и температура 1000мг х6

Аналгин Макс саше намира приложение:
 • за краткосрочно лечение на болка от различен произход и интензивност, когато други средства са неефективни или противопоказани:
 • главоболие,
 • зъбобол,
 • болезнена менструация,
 • ставни и мускулни болки и възпаления,
 • артрити (възпалителни заболявания на ставите),
 • невралгия (болка при увреждане на нерв);
 • посттравматична и постоперативна болка;
 • болки при спазми на бъбречните и жлъчните пътища;
 • за краткосрочно понижаване на висока телесна температура, която не се повлиява от други лекарствени средства, или когато те са противопоказани.
  Ако след 3-5 дни не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.
  Активното вещество в Аналгин Макс саше притежава силно изразен болкоуспокояващ и температуропонижаващ ефект и умерено противовъзпалително действие.
 • Дозировка и начин на употреба

  Препоръчителна дозировка:
 • Възрастни и юноши на възраст от 15 години или повече (с тегло повече от 53 kg) - по 1 саше като единична доза до четири пъти дневно. Максималната дневна доза е 4 сашета ефервесцентен прах (съответстващо на 4 000 mg).
  Дозата зависи от интензитета на болката или повишената температура и от индивидуалната чувствителност към Аналгин Макс. Трябва да се избере най-ниската доза, необходима за овладяване на болката и повишената температура. Вашият лекар ще ви каже как да приемате Аналгин Макс.

  Съдържимото на едно саше се изсипва в чаша с достатъчно количество вода (150 ml) и се изчаква 2 min до получаване на хомогенен разтвор, който се приема през устата.
  Продължителността на приложение зависи от вида и тежестта на заболяването. При продължително приложение Вашият лекар ще прецени дали е необходимо проследяване на кръвната картина.
  В случай, че това лекарство не е назначено от лекар, приложението му като обезболяващо средство не трябва да надвишава 5 дни, а за понижаване на температурата - 3 дни.
 • Противопоказания

  Прочетете внимателно листовката на лекарствения продукт!
  Не приемайте това лекарство, ако сте алергични (свръхчувствителни) към аткивното и/или някое от помощните вещества.
  Аналгин Макс не се препоръчва при юноши под 15 години и деца, тъй като при тях са необходими лекарствени форми, съдържащи по-малко активно вещество.
  Дозата трябва да се намали при пациенти в старческа възраст, при изтощени пациенти и при пациенти с намалена бъбречна функция, тъй като отделянето на продуктите от разграждането на метамизол може да е забавено.
  Тъй като скоростта на отделяне е намалена при пациенти с нарушена бъбречна или чернодробна функция, многократни високи дози трябва да се избягват. Не се налага намаляване на дозата само при краткосрочна употреба. Няма наличен опит от дългосрочна употреба.

  Активни съставки

  Метамизол натрий 1000 mg.
  (Metamizole sodium)

  Помощни вещества

  Захароза (compressible), безводна лимонена киселина, безводен натриев карбонат, безводен магнезиев цитрат, натриев цикламат (Е952), захарин натрий (Е954), колоиден безводен силициев диоксид, аромат на лимон (смес на ароматни вещества и малтодекстрин).

  Допълнителна информация

  Производител: SOPHARMA*
  EAN code: 3800089823319
  Бранд : ANALGIN

  Коментари Аналгин макс саше при болка и температура 1000мг х6

  Бъдете първи оценили този продукт

  Моля, оставете ново мнение

  1-5

  1 2 3 4 5
  Компанията си запазва правото да премахва неуместни коментари.

  Попитайте фармацевт

  Работно време: От пон. - пет. 09-17ч. "БЕНУ България" ЕООД не носи отговорност за липсата на консултация с лекар преди употребата на лекарствен или друг продукт.“