ПотребителКоличка

Вашата количка е празна.

Попитайте фармацевт

Работно време: От пон. - пет. 09-17ч. "БЕНУ България" ЕООД не носи отговорност за липсата на консултация с лекар преди употребата на лекарствен или друг продукт.“


Филтър

Ценови диапазон

Лекадол

В онлайн аптека BENU ще намерите хомеопатия и лекарства без рецепта за облекчаване на болките в гърлото като:

 

  • Спрей за гърло
  • Таблетки за смучене
  • Сироп за гърло
  • Шуслерови соли за гърло
  • Сашета при настинка и грип и др.

 

Често болките в гърлото са съпроводени от хрема. Това е така, тъй като носът и гърлото са първата преграда, която патогените срещат.

 

Съществуват различни видове болки в гърлото, като основно се различават по това каква част е засегната.

 

Възпаление на гърлото според засегнатото място:

 

Тонзилит

При възпаление на сливиците и гърлото е налице тонзилит. При него може да усещате силна болка в гърлото, а понякога и болка в ушите. Тонзилитите или сливиците възпрепятстват бактериите да навлязат в организма.

 

Oстро възпаление на сливиците се нарича ангина. Други симптоми при тонзилит са болки в гърлото при преглъщане, подуване на сливиците, отпадналост, налепи, висока температура.

 

Фарингит

При това състояние често се усеща дращене в гърлото. Фарингитът представлява възпаление на фаринкса, като възпалението най-вече е в задната част на гърлото.

 

Други симптоми, които може да се наблюдават при фарингит, са висока температура, втрисане, кашлица, болка при преглъщане и говорене, хрема. Ако възпалението е причинено от стрептокок, може да се наблюдава и липса на апетит, зачервено гърло и сиви или бели петна по гърлото.

 

Ларингит

Дрезгав глас е най-характерният симптом на ларингита, при който може да се наблюдава и понижаване силата на гласа. Причината за тази дрезгавост е, че при това възпалението на гърлото, гласните струни се подуват. При остра вирусна инфекция може да се наблюдава дори загуба на гласа. Други симптоми, които може да съпровождат това състояние, са суха кашлица, болки в гърлото и пресипнал глас.

 

В онлайн аптека BENU ще намерите широк избор от лекарства без рецепта и хомеопатия за лечение на възпалено гърло, както и за облекчаване на болки в гърлото. Ако не сте сигурни кой продукт да изберете, може да се консултирате онлайн с нашия магистър-фармацевт.

обратно нагоре