ПотребителКоличка

Вашата количка е празна.

Хомеопатия

Хомеопатията е система на алтернативната медицина, която е създадена на принципа на “подобното лекува подобното”. Хомеопатичните лекарства съдържа едно вещество в много разредена форма, което причинява симптомите на съответната болест. Крайният продукт често е толкова разреден, че не остават молекули от първоначалното вещество. За повече информация натиснете тук.

Попитайте фармацевт

Работно време: От пон. - пет. 09-17ч. "БЕНУ България" ЕООД не носи отговорност за липсата на консултация с лекар преди употребата на лекарствен или друг продукт.“


Филтър

Ценови диапазон

Продуктова линия

Lekadol

Редица специалисти смятат, че енергийният отпечатък на веществото е достатъчен, за да задейства естествените лечебни процеси на организма. Затова и хомеопатията е популярна като “по-нежна” и естествена форма на медицина, която някои хора използват индивидуално, а други - в комбинация с конвенционалната медицина.

 

Хомеопатията възниква в края на XVIII век в Германия и днес се използва за лечение на редица здравословни състояния, включително алергии, астма, депресия, храносмилателни проблеми, главоболие и много други.

 

Хомеопатичните лекарства обикновено се произвеждат от естествени вещества като растения, минерали и други продукти. Идеята на хомеопатията е, че тези вещества могат да стимулират собствените лечебни процеси на организма.

 

Съществуват различни видове хомеопатия за лечение на здравословни състояния като:

 • хомеопатия при хрема
 • хомеопатия при кашлица
 • хомеопатия за гърло
 • хомеопатия за отслабване
 • хомеопатия при задна хрема
 • хомеопатия при цистит
 • хомеопатия при главоболие
 • хомеопатия при менопауза
 • хомеопатични успокоителни
 • хомеопатия при болки в корема
 • хомеопатия при ниско кръвно 

 

В онлайн аптека BENU ще намерите едни от най-популярните хомеопатични лекарства, като:

 

Монопрепарати на Боарон

Монопрепаратите са хомеопатични лекарства  под формата на гранули, които се предлагат в малки туби. Тези лекарства са без специфични терапевтични показания. Необходимо е да се предпише правилната дозировка спрямо индивидуалния случай на всеки пациент.

 

Комплексна хомеопатия

Комплексните хомеопатични лекарства съдържат комбинация от няколко активни съставки и се използват за лечение на широк спектър от състояния. Например едно комплексно средство за лечение на настинка и грип може да съдържа съставки като ехинацея, бриония и гелземиум.

 

Шуслерови соли

Солите на Д-р Шуслер представляват естествените минерални соли, които изграждат всяка клетка в човешкото тяло. Клетъчните соли са хомеопатични лекарства, направени от минерали, и се използват за лечение на дисбаланс или недостиг в специфични тъкани и органи.

 

Хомеопатичните лекарства предлагат естествен и холистичен подход към лечението. Всеки вид лекарство служи за конкретна цел и може да се използва за лечение на различни физически, емоционални и психически състояния. Съветваме ви да се консултирате с медицинско лице, което да ви посъветва как да приемате тези продукти.

 

Ние, от BENU, сме тук, ако имате нужда от консултация. Можете да се свържете онлайн с магистър-фармацевт от екипа ни, който ще ви даде своето експертно мнение до час.

обратно нагоре