ПотребителКоличка

Вашата количка е празна.

Кашлица

Кашлицата е рефлекс на организма, чрез който се освобождават дихателните пътища. Тя се облекчава или лекува чрез различни медикаменти, в зависимост от причинителя. Понякога този симптом може да се появи и да изчезне лесно и бързо, а в други случаи да продължи дълго време и дори да се превърне в хронична кашлица.  В тази категория ще намерите различни лекарства за успокоение на кашлица, за отхрачване или за лечение на суха кашлица

  За повече информация натиснете тук.

Попитайте фармацевт

Работно време: От пон. - пет. 09-17ч. "БЕНУ България" ЕООД не носи отговорност за липсата на консултация с лекар преди употребата на лекарствен или друг продукт.“


Филтър

Ценови диапазон

Лекадол

Кашлицата може да бъде причинена от различни фактори, като вируси, бактерии, алергии и т.н. Обикновено кашлицата е симптом на друга болест или заболяване, но може да се превърне в по-сериозно състояние, ако не се лекува правилно.

Тук ще намерите лекарства за различните видове кашлица, като:

  • лекарства за суха кашлица;
  • лекарства за влажна кашлица;
  • лекарства при хронична кашлица;
  • лекарства за алергична кашлица и т.н.

Най-често прилаганите медикаменти са сироп за кашлица, но също така може да се приемат и хапчета за кашлица.

Какво представляват различните видове кашлица?

Суха кашлица

Сухата кашлица се характеризира с наличието на суха мука в гърлото, което може да доведе до болки в гърба и гърлото. Обикновено това е дразнеща кашлица, която може да бъде много упорита. При нея се наблюдава затрудняване на дишането, а понякога може да има и болки в гърдите и дори кръв в храчките.

Влажна кашлица

Влажната кашлица, обаче, се характеризира с отделяна на храчки, които може да съдържат кръв или плака.

Алергична кашлица

Алергичната кашлица е реакция на организма на човек към определен алерген, като прах, пепел, животински косми и др. Тя се характеризира с кашляне, както и създаване на секрети в гърлото. Алергичната кашлица често се свързва с други симптоми като синузит, парене в очите и други.

Хронична кашлица

Хроничната кашлица е с продължителност над 3 седмици. При нея е силно препоръчително да се направи консултация със специалист и  рентгенова снимка.

В случай, че имате въпроси и нужда от съдействие, винаги можете да се консултирате онлайн с магистър-фармацевт от екипа ни.

обратно нагоре