ПотребителКоличка

Вашата количка е празна.

Попитайте фармацевт

Работно време: От пон. - пет. 09-17ч. "БЕНУ България" ЕООД не носи отговорност за липсата на консултация с лекар преди употребата на лекарствен или друг продукт.“


Филтър

Ценови диапазон

Alive

Витамините от група B са изключително важни за метаболизма, имунната система, нервната система и енергийните процеси в тялото.

 

  • Витамин B1 /тиамин/ – не може да се синтезира от организма и затова е

необходимо да се приема чрез храна или добавки. Той е от съществено значение за функционирането на нервната система и метаболизма.

 

  • Витамин B2 /рибофлавин/ – е от съществено значение за правилната обмяна на веществата в организма.

 

  • Витамин B3 /ниацин/ – е важен за нормалното функциониране на храносмилателните органи, нервната система и състоянието на кожата.

 

  • Витамин B5 /пантенол/ – играе важна роля в оздравителните процеси на организма. Освен това подпомага изграждането на клетките и здравето на централната нервна система.

 

  • Витамин B6 /пиридоксин/ – е необходим за метаболизма на протеините, мазнините и въглехидратите, като помага за преобразуването на тези хранителни вещества в енергия.Важен е за поддържането на имунната система.

 

  • Витамин B7 /биотин/ – този витамин е важен за здравето на костите, ноктите и косата. Той играе важна роля за клетъчния метаболизъм.

 

  • Витамин B9 /фолиева киселина/ – подпомага здравето на бременните жени и плода. Подпомага здравето на сърцето и кръвоносните съдове, кожата и косата. Витамин B9 е важен за оптималното функциониране на нервната система и може да помогне за намаляване на риска от различни неврологични проблеми, включително от депресия, деменция и Алцхаймер.

 

  • Витамин B12 /цианкобаламин/ – участва за производството на червените кръвни клетки и усвояването на желязото. Той стимулира здравето на костите, помага за защитата от сърдечни заболявания.

 

 

Ако не сте сигурни кой продукт с витамин B да изберете, може да се консултирате онлайн с нашия магистър-фармацевт.

 

обратно нагоре