ПотребителКоличка

Вашата количка е празна.

Витамини за диабетици

В тази категория ще откриете широка гама от витамини за диабетици, които съдържат подходящите вещества за поддържането на нормалните нива на кръвна захар.

Диабетиците често се нуждаят от специфични витамини и хранителни вещества, за да помогнат на организма си да се справи по-добре със захарния диабет. За повече информация натиснете тук.

Попитайте фармацевт

Работно време: От пон. - пет. 09-17ч. "БЕНУ България" ЕООД не носи отговорност за липсата на консултация с лекар преди употребата на лекарствен или друг продукт.“


Филтър

Ценови диапазон

Предназначено за

Форма на продукта

Lekadol

Най-често препоръчваните витамини за диабетици са:

Витамин D

Този витамин има ползотворно действие за инсулиновата чувствителност и регулирането на глюкозата. Друга негова важна функция е да помага за усвояването на калция. Често на диабетиците, които не могат да си осигурят достатъчно витамин D чрез храната, се препоръчва да приемат витамин D под формата на хранителна добавка.

Витамин Е

Витамин E има силно антиоксидантно действие и защитава нервната система, която може да бъде засегната при високи нива на кръвна захар. Освен това той помага за здравето на сърцето и кръвоносната система.

Хром

Това е минерал, който подпомага транспортирането на глюкоза до клетките. Освен това той подобрява действието на инсулина, като не стимулира организма да произвежда повече.

Витамин С

Този витамин има множество ползи за здравето на диабетиците. Той може да помогне за намаляването на риска от усложнения. Също така може да подобри усвояването на глюкозата от клетките, като увеличи чувствителността им към инсулина, който е ключов хормон за контролиране на нивото на кръвната захар.

Магнезий

Магнезият е изключително важен за хората с диабет, тъй като помага да се поддържа нивото на кръвната захар под контрол и намалява инсулиновата резистентност.

Препоръчва се прием от 200-500 мг магнезий дневно.

Цинк - често хората, които страдат от диабет, имат недостиг на цинк. При такива състояния е препоръчително да се приемат добавки с цинк, които също могат да помогнат за регулирането на кръвната захар и липидния профил.

В онлайн аптека BENU ви предлагаме разнообразие от добавки за диабетици, сред които са и едни от най-популярните продукти като: Диасан макс, Гликолевел, Диабекан, Диабефор глюко, Екодиаб и др.

Ако не сте сигурни кой продукт да изберете, не се колебайте да се консултирате онлайн с нашия магистър-фармацевт.

обратно нагоре