Безплатна доставка с Box Now в цялата страна (за гр. София в рамките на деня) | Безплатна доставка над 60 лв. със Speedy | Flash Sale 15.06-18.06 | Поради високата натовареност е възможно забавяне на поръчките с до 48 часа

ПотребителКоличка

Вашата количка е празна.

Акарол 25% течност за кожа 100мл

Добави към Любими продукти

В наличност

ЦЕНА

14,39 лв.

бр.

Акарол 25% течност за кожа 100мл

Акарол 25% течност за кожа съдържа активното вещество бензилбензоат. Бензилбензоат се използва за лечение на краста и въшки (т.е. главови или срамни въшки).
Крастата представлява продължителни сърбящи кожни обриви, предизвикани от ухапване от акари. Сърбежът е по-силен след къпане и през нощта. Крастата засяга всички раси и социални класи в световен мащаб.
Педикулоза (заразяване с въшки) е сравнително често срещан проблем при децата в училищна възраст. Жените от всички възрастови групи са по-податливи на заразяване от колкото мъжете. Няма пряка връзка между дължината на косата и възможността за заразяване.

Дозировка и начин на употреба

Начин на приложение при лечение на краста:
 • Възрастни: Ако върху тялото Ви има крем, лосион, мехлем или масло измийте, изплакнете и подсушете кожата си преди да използвате Акарол 25% течност за кожа. Нанесете с памук достатъчно лекарство, за да покриете цялата повърхност на кожата от врата надолу, като се избягват главата и лицето. Разтрийте добре. Оставете лекарството да подейства в продължение на 24 часа, след което старателно измийте тялото с топла вода и сапун. Изплакнете обилно и изсушете с чиста кърпа. След което всички използвани дрехи и спално бельо трябва да се сменят, да се изперат и/или почистят добре.
 • Използвайте еднократно. При тежки случаи повторете третирането с Акарол 25% течност за кожа на следващия ден и ако е необходимо през следващите 5 дни. При засягане на лицето, главата или шията, може да се наложи консултация със специалист.

  Начин на приложение при лечение на въшки (главови и срамни):
 • Възрастни: Ако върху косата или тялото Ви има балсам, лосион, или продукт на маслена основа измийте, изплакнете и подсушете косата си и скалпа или засегнатите части, преди да използвате Акарол 25% течност за кожа.
  Нанесете върху косата, скалпа или засегнатите зони и оставете да действа за следващите 6 часа, след това измийте обилно с топла вода и сапун или обикновен шампоан. Не обвивайте или завивайте главата. Изплакнете обилно и изсушете с чиста кърпа. Използвайте гребен с фини зъби (по-малко от 0,3 mm между зъбите), за да отстраните останалите гниди (яйца) от косата или засегнатите части на тялото.
 • Използвайте еднократно. При тежки случаи може да се наложат 2 или 3 процедури.

 • Противопоказания

  Прочетете внимателно листовката на лекарствения продукт!
  Не приемайте това лекарство, ако сте алергични (свръхчувствителни) към аткивното и/или някое от помощните вещества.
  Не се препоръчва за употреба при деца под 15 години.

  Активни съставки

  Бензилбензоат (benzyl benzoate), макрогол 400.

  Допълнителна информация

  Производител: VESPHARM BG
  Баркод: 3800500889016
  Бранд : ACAROL

  Коментари Акарол 25% течност за кожа 100мл

  Бъдете първи оценили този продукт

  Моля, оставете ново мнение

  1-5

  1 2 3 4 5
  Компанията си запазва правото да премахва неуместни коментари.

  Попитайте фармацевт

  Работно време: От пон. - пет. 09-17ч. "БЕНУ България" ЕООД не носи отговорност за липсата на консултация с лекар преди употребата на лекарствен или друг продукт.“