ПотребителКоличка

Вашата количка е празна.

Висока температура

Високата температура е състояние, при което телесната температура на човека надхвърля нормалните граници, които са от 35,5°C до 37,5°C. За повече информация натиснете тук.

Попитайте фармацевт

Работно време: От пон. - пет. 09-17ч. "БЕНУ България" ЕООД не носи отговорност за липсата на консултация с лекар преди употребата на лекарствен или друг продукт.“


Филтър

Ценови диапазон

Лекадол

Причини за висока температура

Това състояние често се среща при инфекции и заболявания, като например грип, пневмония, менингит и други.

Обикновено телесната температура се регулира от централната нервна система и е важен индикатор на здравето на човека. Високата температура може да бъде симптом на различни заболявания, но най-често се среща при инфекции. Тя може да се свързва с усещане на слабост, изпотяване, главоболие, болки в мускулите и други симптоми.

Особено при постоянна висока температура е важно да се посети лекар и да се изпълни необходимото лечение, което ще помогне да се намали температурата.

Висока температура при възрастни и деца

Можете да изберете от лекарства за сваляне на висока температура, които ще облекчат състоянието ви. Имате възможност да изберете от лекарства под формата на таблетки, таблетки за разтваряне или прахчета. За децата са препоръчителни сиропите за температура или свещички/ супозитории.

Висока температура - симптоми

Освен споменатите симптоми при висока температура може да се появи диария, втрисане, повръщане, затруднено дишане и кашлица.

Коя висока температура е опасна?

Ако имате телесна температура над 42 °C трябва незабавно да се свържете с вашия лекар. Това е сериозно състояние, при което може да се наложи прием в болница по спешност. В този случай се използва терминът хиперпирексия.

Висока температура при деца

Високата температура при бебета и при деца е често срещано състояние. Тя може да възникне поради различни причини. Най-честата причина е грип или настинка, а високата температура е знак, че организмът на детето се бори с болестта.

Друга причина може да е вследствие на ваксинация. В този случай причината за високата температура е стремежът на детския организъм да се справи с агента, срещу който е бил имунизиран.

Изберете лекарството според възрастта и поносимостта на детето. При деца често се използват лекарства, съдържащи парацетамол и ибупрофен.

В онлайн аптека BENU може да закупите едни от най-разпространените лекарства без рецепта за сваляне на висока температура, като: Ефералган, Нурофен, Панадол и др.

По време на лечение при висока температура BENU препоръчва:

  • Приемайте повече течности и си дайте почивка, за да може организмът ви да се съсредоточи със справянето на проблема.
  • Може също така да правите студени компреси.
  • Изберете своето лекарство за висока температура спрямо възрастта си.
  • Съобразете избора си и ако имате други съпътстващи заболявания или ако използвате други лекарствени продукти. 

В случай, че имате въпроси и нужда от съдействие, винаги можете да се консултирате онлайн с магистър-фармацевт от екипа ни.

 

обратно нагоре