ПотребителКоличка

Вашата количка е празна.

Бременност и кърмене

В тази категория ви предлагаме витамини за бременни и кърмачки, които съдържат необходимите вещества за здравето на майките.

 

Бременността и кърменето са периоди, по време на които е важно женският организъм да приема витамини и минерали за здравето както на майката, така и на бебето. За повече информация натиснете тук.

Попитайте фармацевт

Работно време: От пон. - пет. 09-17ч. "БЕНУ България" ЕООД не носи отговорност за липсата на консултация с лекар преди употребата на лекарствен или друг продукт.“


Филтър

Ценови диапазон

Приложение

Предназначено за

Кои са най-добрите витамини за бременни и кърмачки

 

Фолиева киселина

Фолиевата киселина е важна за растежа на плода в ранните му етапи на развитие, особено в първите три месеца на бременността. През този период, организмът на майката има нужда от допълнителен прием на фолиева киселина, за да се осигури здравословното развитие на бебето. Препоръчителният прием за бременни и кърмачки е 400-800 микрограма на ден.

 

Витамин D

Витамин D е един от основните витамини, който играе важна роля за здравето на имунната система, костите и зъбите.

 

Желязо

Желязото отговаря за производството на хемоглобин в организма. Също така той е много важен и за правилното развитие на плацентата.

 

Витамин B12

Витамин B12 е от ключово значение за правилното развитие на нервната система и мозъчната функция. Също така той участва в образуването на червени кръвни клетки.

 

Витамин C

Витамин C e полезен за здравето на имунната система и за усвояването на желязо.

 

Витамин А

Витамин А е полезен за зрението на бебето и за правилното му развитие. Имайте предвид, че прекомерни количества от този витамин могат да бъдат вредни. Препоръчва се прием на 770 микрограма на ден.

 

Витамин Е

Витамин Е е важен за здравето на кожата и имунната система на майката и на бебето, здравето на кожата и очите и има антиоксидантно действие.

 

В онлайн аптека BENU ще откриете широка гама от хранителни добавки и витамини за бременни и кърмачки. Ако не сте сигурни кой продукт да изберете, може да се консултирате онлайн с нашия магистър-фармацевт.

обратно нагоре