ПотребителКоличка

Вашата количка е празна.

Добавки при менопауза

Менопаузата е период от живота на жените, по време на който намалява производството на половите хормони (естроген и прогестерон). Това може да доведе до различни симптоми, като горещи вълни, нарушен сън, промени в настроението, сухота във вагиналната област и други. За повече информация натиснете тук.

Попитайте фармацевт

Работно време: От пон. - пет. 09-17ч. "БЕНУ България" ЕООД не носи отговорност за липсата на консултация с лекар преди употребата на лекарствен или друг продукт.“


Филтър

Ценови диапазон

Предназначено за

Добавките при менопауза могат да помогнат, като облекчат симптомите, свързани с този период.

Коя е най-добрата добавка при менопауза?

При някои жени менопаузата може да протече почти незабелязано. При други обаче този период може да е свързан с дискомфорт, безсъние, горещи вълни и промяна в настроението. Едни от най-добрите добавки за облекчаване на симптомите при менопауза са:

Витамин D

Витамин D e отговорен за усвояването на калция. Той може да облекчи болките в костите и ставите. Основен източник на този витамин е слънчевата светлина, но особено през студените месеци може да е трудно да си набавим необходимото количество.

Магнезий

Магнезият може да помогне да се подобри качеството на съня и да се намали риска от депресия. Той е важен за здравето на сърцето, намалява риска от диабет и е полезен за справянето с остеопорозата. Препоръчително е да се приема около 320 мг на ден.

Калций

Загубата на костна маса може да се превърне в сериозен проблем, когато нивата на хормоните спаднат. Затова е важно да се приема достатъчно калций. Препоръчително е преди менопауза да се приема до 1000 мг калций на ден, а след менопауза - около 1200 мг.

Витамини В6 и В12

Витамин В6 може да помогне за облекчаване на депресията и да увеличи енергията чрез повишаване на серотонина. Витамините от група В могат да помогнат при безсъние и да намалят горещите вълни. Препоръчва се прием от 1,3 мг витамин В6 - за жени на възраст до 50 години и 1,5 мг за жени над 51 години и повече. За В12 се препоръчва 2,4 мкг дневен прием.

Витамин А

Този витамин е полезен за зрението, имунитета и действа благоприятно на щитовидната жлеза. Неговите ползи за организма може да са ключови по време на менопауза. Препоръчителният прием на витамин A по време на този период е 700 мкг.

В онлайн аптека BENU ви предлагаме разнообразие от хранителни добавки при менопауза. Ако не сте сигурни кой продукт да изберете, може да се консултирате онлайн с нашия магистър-фармацевт.

обратно нагоре