Безплатна доставка с Box Now в цялата страна (за гр. София в рамките на деня) | Безплатна доставка над 50 лв. със Speedy

ПотребителКоличка

Вашата количка е празна.

Херпес

Страдате от херпес? В онлайн аптека BENU ви предлагаме широка гама от лекарства за херпес на доказани марки. За повече информация натиснете тук.

Попитайте фармацевт

Работно време: От пон. - пет. 09-17ч. "БЕНУ България" ЕООД не носи отговорност за липсата на консултация с лекар преди употребата на лекарствен или друг продукт.“


Ние сме онлайн

Херпезал гел при херпес 10мл

Добави към Любими продукти

В наличност

14,39 лв.

Урго филмогел при херпеси 3 мл

Добави към Любими продукти

В наличност

16,89 лв.

Херпактив орал при херпес 6мл

Добави към Любими продукти

В наличност

12,19 лв.

Зовиракс дуо крем за лечение на херпес 2г

Добави към Любими продукти

В наличност

20,09 лв.

Фенивир крем за лечение на херпес 1% 2г

Добави към Любими продукти

В наличност

10,89 лв.

Ациклостад крем за лечение на херпес  2г Stada

Добави към Любими продукти

В наличност

6,89 лв.

Ацик крем при херпес 5% 2гр

Добави към Любими продукти

В наличност

8,19 лв.

Херпекс крем за лечение на херпес  50мг/г 10г

Добави към Любими продукти

В наличност

8,29 лв.

Глизиген спрей при вирусни инфекции, като папилома вирус, херпес симплекс, херпес зостер 30мл

Добави към Любими продукти

В наличност

17,29 лв.

Какво представляват херпесите?

Херпесът е вирусна инфекция, която засяга кожата на тялото. Това е изключително разпространено заболяване, което се проявява чрез образуването на болезнени малки мехурчета, обикновено около устните (херпес на устните) или на други части от тялото (херпес гениталис).

Заразен ли е херпесът?

Да, херпесът е заразно заболяване, което може да се разпространява от един човек на друг. Вирусът се предава чрез пряк контакт със секрети от инфектираната област.

Предаването на херпес може да стане чрез целувки, споделяне на прибори за ядене или пиене, полов контакт и други форми на непосредствен контакт с инфектираната област.

Важно е да се отбележи, че херпесът може да се разпространява и когато няма видими симптоми. Това означава, че дори ако няма мехурчета или явни прояви на инфекцията, вирусът все още може да присъства в тялото и да се предава на други хора.

Предприемането на предпазни мерки, като избягване на контакт с инфектирана област и полов контакт по време на активен епизод на херпес, може да намали риска от разпространение на вируса.

Какво причинява херпес?

Херпесът може да бъде причинен от два вида вируси - херпес симплекс вирус тип 1 (HSV-1) и херпес симплекс вирус тип 2 (HSV-2). Обикновено се проявява при намалена имунна функция, стрес, промени във времето или след излагане на слънце.

Рисковите фактори за херпес включват:

Сексуална активност

Половият контакт с инфектиран партньор може да увеличи риска от заразяване с генитален херпес. Използването на презерватив може да намали, но не и да премахне този риск.

Отслабена имунна система

Хора с отслабена имунна система, като тези със зараза с ВИЧ, получаващи химиотерапия или имащи други заболявания, имат по-голяма вероятност да развият херпес или да имат рецидиви.

Стрес и умора

Стресът и умората могат да отслабят имунната система и да повишат риска от активиране на херпес вируса.

Травми или наранявания на кожата

Леки или сериозни травми или наранявания на кожата, особено в областта, където се проявява херпесът, могат да предразположат към развитие на инфекция.

Лечение на херпес зостер

В нашата категория с продукти ще откриете разнообразие от кремове, гелове и лекарствени средства, специално формулирани за борба с херпеса. Тези продукти съдържат активни съставки, които помагат за ускоряване на процеса на възстановяване, облекчаване на симптомите и намаляване на разпространението на вируса.

Открийте нашата гама от антивирусни кремове и гелове, които съдържат съставки като ацикловир, валацикловир или докозанол, известни със своите противовирусни свойства. Тези продукти не само помагат за облекчаване на болката и свръхчувствителността, но и намаляват времето за излекуване на херпесните образувания.

Сред продуктите, които предлагаме, ще откриете:

Ако не сте сигурни кой продукт да изберете, може да се консултирате онлайн с нашия магистър-фармацевт.

обратно нагоре