Безплатна доставка с Box Now в цялата страна (за гр. София в рамките на деня) | Безплатна доставка над 50 лв. със Speedy

ПотребителКоличка

Вашата количка е празна.

Липса на апетит

Забелязвате липса на апетит при вашето дете? В тази категория ви предлагаме широка гама от хранителни добавки и сиропи без рецепта, които са подходящи за справяне с този проблем. За повече информация натиснете тук.

Попитайте фармацевт

Работно време: От пон. - пет. 09-17ч. "БЕНУ България" ЕООД не носи отговорност за липсата на консултация с лекар преди употребата на лекарствен или друг продукт.“


Ние сме онлайн

Bephanten

Голяма част от децата преминават през период, в който не искат да се хранят толкова, колкото обикновено. Ако това е съпроводено със загуба на тегло и продължава дълго време, е добре да вземете мерки.

На какво може да се дължи липсата на апетит при децата?

Обикновено причините за липсата на апетит при децата не са толкова сериозни, но това не означава, че трябва да подценявате това състояние.

Липсата на апетит може да се дължи на:

Промени в растежа на детето

Понякога липсата на апетит може да е част от растежа на детето.

Боледуване

По време на боледуване от грип, настинка, възпаление на ушите или ангина може да се наблюдава загуба на апетит при децата.

Стрес и тревога

Стресът може да окаже силно влияние върху психиката на детето и то да загуби желание да играе, да общува и дори да се храни. Особено при силни стресови ситуации като загуба на близък човек, проблеми в семейството или наличието на агресия в градината или училище, може да предизвикат липса на апетит, неспокоен сън и други проблеми.

Храносмилателни проблеми

Често срещана причина за липсата на апетит е неправилното хранене и проблемите с храносмилателната система. За да предпазите детето си, ограничете сладките и мазни храни в менюто му. Понякога ранното отбиване на кърмачето също може да е причина за храносмилателните проблеми.

Прием на лекарства

Някои лекарства също може да предизвикат липса на апетит при детето.

В онлайн аптека BENU ви предлагаме широка гама от хранителни добавки за апетит при децата. Сред тях ще откриете популярни избори, като: Апетон сироп, Апетито, Апетистер, Флорадикс и др.

Ако не сте сигурни кой продукт да изберете, може да се консултирате онлайн с нашия магистър-фармацевт.

обратно нагоре