Безплатна доставка с Box Now в цялата страна (за гр. София в рамките на деня) | Безплатна доставка над 60 лв. със Speedy

ПотребителКоличка

Вашата количка е празна.

Витилиго

В тази категория предлагаме продукти, които са специално създадени, за да помогнат на хората с витилиго. Тези продукти съдържат активни съставки, които помагат за стимулиране на производството на пигмент, подобряване на кръвообращението и хидратацията на кожата, както и за намаляване на възпалението. За повече информация натиснете тук.

Попитайте фармацевт

Работно време: От пон. - пет. 09-17ч. "БЕНУ България" ЕООД не носи отговорност за липсата на консултация с лекар преди употребата на лекарствен или друг продукт.“


Ние сме онлайн

Какво е витилиго?

Витилиго е кожно заболяване, при което кожата губи пигментацията си, като резултат на умножаването или увеличаването на бели клетки, наречени меланоцити, които са отговорни за производството на пигмент, наречен меланин. Меланинът придава цвят на кожата, косата и очите.

При витилиго меланоцитите се унищожават или стават неактивни в определени области на кожата, което довежда до появата на светли, безцветни петна. Тези петна могат да се появят по всяка част от тялото, включително лицето, ръцете, краката, гърба и гениталната област.

Причини за появата на витилиго

Заболяването може да е причинено от комбинация от генетични и околни фактори, като автоимунни процеси, стрес, травми или излагане на ултравиолетови лъчи.

Витилиго не е заразно и не представлява заплаха за здравето, но може да има значително психологическо и емоционално въздействие върху засегнатите лица. За мнозина това заболяване може да повлияе на самочувствието, самоуважението и социалните взаимодействия.

Витилиго лечение

Въпреки че не е открит начин за пълното възстановяване от витилиго, съществуват различни подходи за лечение, които имат за цел подобряване на външния вид на кожата, възстановяване на пигментацията и контролиране на развитието на нови петна.

Това включва използването на топикални кремове, фототерапия, лазерни терапии, микропигментация и други методи, които трябва да бъдат избрани според индивидуалните нужди и предпочитания на пациента.

Важно е да се консултирате с дерматолог или друг квалифициран специалист, който да направи подходяща диагноза и да предложи най-подходящият план за лечение на витилиго.

В онлайн аптека BENU ви предлагаме разнообразие от продукти, специално разработени за помощ при управлението на витилиго. Тези продукти могат да включват кремове и лосиони, съдържащи пигменти, които помагат да се подобри външният вид на кожата и да се скрият светлите петна.

В случай, че имате въпроси или не сте сигурни кой продукт да изберете, може да се консултирате онлайн с нашия магистър-фармацевт.

обратно нагоре