ПотребителКоличка

Вашата количка е празна.

Добавки за спорт

В тази категория предлагаме спортни добавки за спортисти и хора, които искат да си набавят енергия, да увеличат издръжливостта си или да постигнат по-добри резултати. Тези добавки съдържат различни хранителни вещества като витамини, минерали, аминокиселини, протеини, креатин, карнитин и други. За повече информация натиснете тук.

Попитайте фармацевт

Работно време: От пон. - пет. 09-17ч. "БЕНУ България" ЕООД не носи отговорност за липсата на консултация с лекар преди употребата на лекарствен или друг продукт.“


Филтър

Ценови диапазон

В кои случаи е добре да се приемат спортни добавки?

 

Aко обичате да спортувате и да водите активен начин на живот, здравословното хранене и добрата хидратация са съществен фактор за вашите резултати. Освен това от голямо значение е и качествената почивка.

 

Спортните добавки са начин да подобрите постиженията си, да се почувствате по-свежи, енергични и да стимулирате процесите в организма.

 

Ползи от спортните добавки

  • Подпомагане на мускулния растеж и възстановяване

Някои добавки, като протеинови напитки и креатин, магнезий могат да помогнат на мускулите да се възстановят след тренировка и да се развиват.

 

  • Увеличаване на енергията

Добавките като кофеин или бета-аланин могат да помогнат на спортистите да увеличат енергията си и да подобрят издръжливостта си по време на тренировки и състезания.

 

  • Намаляване на увреждането

Витамините като А, Е и C имат антиоксидантно действие и освен че прочистват организма, му помагат да се възстанови бързо.

 

  • Намаляване на възпалението и болката

Добавките с Омега-3 мастни киселини и куркума могат да помогнат на спортистите да намалят възпалението и болката, които са често се срещат след интензивни тренировки. Магнезият също е съществен за възстановяването на организма.

  • Подобряване на метаболизма

Добавките като зелен чай и кофеин могат да помогнат на спортистите да ускорят метаболизма си и да изгарят повече мазнини по време на тренировки.

 

L-карнитинът е един от най-известните и ефективни хранителни добавки, когато става въпрос за подпомагане на метаболизма и нормалното телесно тегло. Той е аминокиселина, която играе ключова роля в транспортирането на мазнините към митохондриите, където се превръщат в енергия.

 

В онлайн аптека BENU ще откриете разнообразие от добавки за спортисти на доказани марки. Ако не сте сигурни кой продукт да изберете, можете да се свържете онлайн с нашия магистър-фармацевт.

обратно нагоре