ПотребителКоличка

Вашата количка е празна.

Попитайте фармацевт

Работно време: От пон. - пет. 09-17ч. "БЕНУ България" ЕООД не носи отговорност за липсата на консултация с лекар преди употребата на лекарствен или друг продукт.“


Филтър

Ценови диапазон

Lekadol

Д-р Шуслер доказва, че всички 12 съединения са необходими на човешкия организъм, за да бъде здрав. Шуслеровите соли се препоръчват като алтернатива на лечението с лекарства, като при тях не е установен риск от предозиране. Друго характерно за тези соли е, че лесно се усвояват от организма.

 

Въпреки че шуслеровите соли са хомеопатично средство, което може да закупите без рецепта, се препоръчва да се консултирате с лекар кой продукт е подходящ за вас.

 

В онлайн аптека BENU ви предлагаме шуслерови соли под следната форма:

  • шуслерови соли таблетки
  • шуслерови соли маз

 

Шуслерова сол №1 Калциум флуоратум

Тази шуслерова сол подобрява еластичността на кожата, подобрява здравето на сухожилията, костите, зъбите и ноктите. Препоръчва се за използване за стрии, бръчки, разширени вени, хемороиди. Може да я използвате и по време на бременност.

 

Шуслерова сол №2 Калциум фосфорикум

Това са шуслерови соли за здрави кости и стави. Може да се приемат при лечение на остеопороза или за възстановяване при костни счупвания. Също така тези соли подпомагат здравето на зъбите и са добро средство за подкрепа на организма след боледуване. Подходящи са за използване и по време на бременност.

 

Шуслерова сол №3 Ферум Фосфорикум

Това е подходяща шуслерова сол при настинка и грип. Тя има свойството да облекчава възпалителните процеси.

 

Може да приемате тази шуслерова сол и за имунитет или при анемия. Подходяща е и за оказване на първа помощ при наранявания и контузии и при слънчеви изгаряния.

 

Шуслерова сол №4 Калиум хлоратум

Шуслеровите соли от този вид са подходящи при остри възпаления на лигавиците и жлезите. Калиум хлоратум подпомага белтъчния синтез и здравето на стомаха, матката, дихателните пътища и жлезите. Препоръчва се при атеросклероза, разширени вени, розацея и за превенция на тромби.

 

Шуслерова сол №5 Калиум Фосфорикум

Тези шуслерови соли са подходящи за прием при проблеми с психиката и нервите. Те стимулират мозъчната дейност и оказват благоприятно действие при състояния като депресия, психическо, физическо и емоционално изтощение. Също така може да приемате тези шуслерови соли при висока температура.

 

Шуслерова сол №6 Калиум Сулфурикум

Калиум Сулфурикум е шуслерова сол за хронични възпаления, особено при кожни възпаления. Освен това тя подпомага заздравителните процеси в организма при възпаления на гърлото, очите и носа.

 

Може да приемате тази шуслерова сол при кашлица и при проблеми с черния дроб. При астма, необходимост от възстановяване на клетъчното дишане, при алергии, атопичен дерматит и псориазис също се препоръчва прием на калиум сулфурикум.

 

Шуслерова сол №7 Магнезиум фосфорикум

Това е хомеопатично средство за справяне със състояния като безсъние, раздразнителност, напрежение, спастична болка. Препоръчва се за възстановяване на жлезите, при спазми, коремни болки, колики, менструални болки. Помага за регулирането на хормоналния баланс при менопауза, при щитовидна патология и мускулни спазми.

 

Шуслерова сол №8 Натриум хлоратум

Ако търсите шуслерови соли за хрема, това е подходящият избор. Освен това шуслерова сол №8 допринася за водния баланс в организма. Може да я приемате, ако имате отоци, липса на оросяване в крайниците и сте зиморничеви. Тя стимулира здравето на кожата, косата и ноктите.

Шуслерова сол №9 Натриум фосфорикум

Тези шуслерови соли стимулират обмяната на веществата, метаболизма и здравето на храносмилателната система. Препоръчва се при отслабен имунитет, висока киселинност и ревматични заболявания.

Шуслерова сол №10 Натриум сулфурикум

Това са шуслерови соли за детоксикация на организма. Те стимулират работата на жлъчката и черния дроб. Подходящи са за хора с диабет тип 2, тъй като регулират нивата на кръвната захар.

Шуслерова сол №11 Силицея

Тези шуслерови соли се препоръчват за здрави коса, кожа и нокти. Имат противовъзпалително действие и стимулират възстановяването на организма. Може да се приема и като средство против атеросклероза.

Шуслерова сол №12 Калциум сулфурикум

Тези шуслерови соли помагат за изчистването на организма при гнойни процеси. Подходящ за използване при абсцеси, пустули, акне, инфектирани рани, циреи и други възпаления. Препоръчва се и при лечение на кашлица, хрема, бронхит, синузит и други.

Шуслерови соли комбинации

При определени здравословни състояния се препоръчват определени комбинации, които да стимулират оздравителните процеси в организма.

 

В случай, че се затруднявате кой продукт да изберете, може да се консултирате онлайн с магистър-фармацевт от нашия екип.

 

обратно нагоре