ПотребителКоличка

Вашата количка е празна.

Витамин А

Доставете на тялото незаменимия витамин А, като използвате висококачествени хранителни добавки. Изберете от продукти под формата на таблетки или течен витамин А в комбинация с други витамини. За повече информация натиснете тук.

Попитайте фармацевт

Работно време: От пон. - пет. 09-17ч. "БЕНУ България" ЕООД не носи отговорност за липсата на консултация с лекар преди употребата на лекарствен или друг продукт.“


Филтър

Ценови диапазон

Продуктова линия

Alive

Витамин А е витамин, който играе важна роля в организма на човека. Той се намира в храните, включително в животински и растителни продукти, и се използва от организма за различни функции.

Витамин А е важен за развитието на зрителната функция и защитата на кожата. Той също така е нужен за развитието на зъбите, костите и мускулите. Витамин А също играе важна роля и за имунната система, стимулирайки и образуването на слюнка.

Ниското количество на витамин А в организма може да доведе до различни проблеми, като сухота на кожата и възпаления, проблеми със зрението, слабост и умора, а също така и проблеми с развитието и здравето на костите и мускулите.

Витамин А за добро зрение

В случай, че се нуждаете от продукти за грижа за очите, можете да приемате хранителните добавки с витамин А. Той е един от мастноразтворимите витамини, които тялото ни не може да произвежда само и трябва да си го набавяме с храната.

Витамин А е най-известният от витамините за очи, защото е необходим за производството на родопсин - зрителния пигмент.

В допълнение към зрението, витамин А има и други незаменими функции в нашето тяло:

•           допринася за поддържане на нормалното състояние на лигавиците и кожата, допринася за нормалния метаболизъм на желязото.

•           допринася за нормалната функция на имунната система.

Има определена група хора, за които прекомерният прием на витамин А в хранителни добавки не е много подходящ. Затова е добре винаги да се консултирате с лекар.

Връзката между бета каротин и витамин А

Бета-каротинът е естествен антиоксидант и оцветител, който придава оранжевия цвят на плодовете и зеленчуците. При високи дози и продължителен прием бета-каротинът се отлага в кожата и предизвиква оранжев оттенък, който тялото ни произвежда предимно през лятото при слънчеви бани. Всъщност това е провитамин А, който в нашето тяло се превръща във витамин А. Източникът на този витамин най-често е храна, която има жълт и оранжев цвят, като моркови, кайсии, домати, праскови, папая, яйчен жълтък, рибено масло.

Ретинол в грижата за кожата

Ретинолът (витамин А) се използва и външно, в грижата за кожата. Крем с витамин А има лечебно действие при малки рани, суха кожа и може да се ползва за предотвратяване на рани от залежаване. Витамин А се използва и в анти ейдж грижа за кожата.

При нас можете да намерите някои от най-разпространените лекарства и добавки без рецепта, с които да си набавите витамин A като: Геритамин, Alive витамини, Витамикс и др.

В случай, че имате въпроси и нужда от съдействие, винаги можете да се консултирате онлайн с магистър-фармацевт от екипа ни.

обратно нагоре