ПотребителКоличка

Вашата количка е празна.

Попитайте фармацевт

Работно време: От пон. - пет. 09-17ч. "БЕНУ България" ЕООД не носи отговорност за липсата на консултация с лекар преди употребата на лекарствен или друг продукт.“


Филтър

Ценови диапазон

Продуктова линия

Alive

Как децата могат да си набавят необходимите витамини и минерали?

Най-добрият начин децата да получат достатъчно витамини и минерали, за да растат здрави, е чрез разнообразната и богата на хранителни вещества храна.

 

Въпреки това, някои деца могат да имат трудности да консумират достатъчно от храните, които съдържат необходимите им витамини и минерали.

 

Най-често педиатрите препоръчват да се включат витамини за деца в менюто на малките, когато:

  • детето е придирчиво към храната;
  • детето пропуска да се храни с определена група храни;
  • детето не приема достатъчно млечни продукти или месо;
  • детето се храни само или основно с веганска храна;
  • консумира нездравословна храна;
  • при определени медицински състояния, които възпрепятстват правилното усвояване на витамините чрез храната, която се приема;
  • при определен режим на хранене поради алергия или други здравословни проблеми.

 

Освен това, някои деца могат да имат специални нужди от витамини и минерали, например ако имат дефицит на желязо, витамин Д или калций. В такива случаи, добавките могат да бъдат препоръчителни за подобряване на тяхното здравно състояние.

 

Мултивитамините и добавките могат да бъдат полезни като допълнение към здравословното хранене на децата, но не могат да го заместят напълно, а да се използват като допълнение към него.

 

Добре е преди да започнете да давате добавки на детето си да се консултирате с педиатър или друго медицинско лице, което да ви посъветва кои витамини са подходящи.

 

В категорията ще намерите качествени витамини на популярни и доказани марки. Сред предложенията ни ще откриете: детски витамини Jamieson, детски витамини Alive, детски мултивитамини и други.

 

В случай че не сте сигурни кой продукт да изберете, не се колебайте да се консултирате онлайн с нашия магистър-фармацевт.

обратно нагоре