ПотребителКоличка

Вашата количка е празна.

Попитайте фармацевт

Работно време: От пон. - пет. 09-17ч. "БЕНУ България" ЕООД не носи отговорност за липсата на консултация с лекар преди употребата на лекарствен или друг продукт.“


Филтър

Ценови диапазон

Alive

В онлайн аптека BENU ще намерите разнообразие от хранителни добавки с витамин K2, както и добавки с витамин K2 и Д3.

 

В кои случаи е добре да се приемат добавки с витамин К2?

Основно организмът си набавя витамин К2 чрез храната. В случаите, в които човек не може да си осигури необходимия дневен прием витамин К2 чрез ежедневното меню, е добре да започне употребата на добавки.

 

Например вегетарианците и веганите може да имат нужда от допълнителен прием под формата на добавка, тъй като най-много витамин К2 се съдържа в животинските продукти като яйчен жълтък, пилешко, свинско, телешко месо, сирене и мляко. 

 

Други случаи, в които добавките с витамин К са препоръчителни:

 

Витамин К2 може да помогне за подобряване на здравето на костите и да намали риска от остеопороза, тъй като увеличава плътността на костите и намалява загубата на калций.

 

Витамин К2 може да помогне за подобряване на чувствителността на организма към инсулин, като регулира нивата на глюкоза в кръвта. Това може да бъде полезно за хората с диабет.

 

Други хранителни източници на витамин К2

 

Освен споменатите по-горе животински продукти, най-добрите източници на витамин К2 са ферментирали храни като кисело зеле, кимчи, ферментирали соеви продукти като мисо и нато.

 

Каква е препоръчителната дневна доза витамин К2?

Препоръчителната дневна доза на витамин К2 се различава в зависимост от възрастта и пола на човека.

 

Обикновено се препоръчва от 45 до 185 микрограма на ден за възрастни, но тази доза може да бъде по-висока за някои хора, особено за тези, които имат нужда от допълнителен калций или страдат от определени заболявания.

 

За деца над 3 години и тийнейджъри дневната доза е по-малка - между 30 и 75 микрограма на ден.

 

Важно е да се консултирате с лекар или диетолог преди да започнете да приемате добавки с витамин К2, особено ако приемате лекарства или имате здравословни проблеми. Те ще ви помогнат да изберете правилната дозировка и да се уверите, че добавките са подходящи за вашия случай.

 

Защо е добре витамин К2 да се приема с витамин Д?

Комбинацията на витамин K2 и витамин D често се среща, защото витамин D помага за абсорбирането на калций, а витамин K има положителен ефект върху здравето на костите. Когато двата витамина се използват едновременно, те подобряват ефекта си върху организма.

 

Освен това, витамините K2 и D работят в синергия, тъй като излишъкът от витамин D може да доведе до калцификация на артериите, а витамин K2 е известен със своите свойства да намалява този риск.

 

В онлайн аптека BENU ще намерите както добавки с витамин K2, така и комбинация от витамин K и витамин Д. Ако не сте сигурни кой продукт да изберете, не се колебайте да се консултирате онлайн с нашия магистър-фармацевт.

обратно нагоре