ПотребителКоличка

Вашата количка е празна.

Главоболие и мигрена

Имате ли главоболие? Страдате ли от мигрена? До 90% от хората са страдали поне веднъж в живота си от тези неприятни симптоми. Изберете от широка гама лекарства за главоболие, предлагани в нашата онлайн аптека. За повече информация натиснете тук.

Попитайте фармацевт

Работно време: От пон. - пет. 09-17ч. "БЕНУ България" ЕООД не носи отговорност за липсата на консултация с лекар преди употребата на лекарствен или друг продукт.“


Филтър

Ценови диапазон

Lekadol

Главоболието и мигрената са две различни състояния, които могат да се появят отделно или заедно.

Главоболието е състояние, в което човек се чувства неразположен и изпитва болки в главата, които могат да са в различна част. То може да бъде съпроводено с болка, напрежение, затруднено дишане, замаяност и други симптоми. Главоболието може да бъде объркано за мигрена, но при мигрената се чувстват болки в областта на главата и лицето, които се преместват от една страна на друга.

Както за появата на главоболието, така и за мигрената може да има много причини. Някои хора са неблагоприятно повлияни от внезапни промени във времето, липса на сън, прекомерен шум или недостатъчен прием на течности. В повечето случаи дори може причината за болката да не е ясна.

Какви видове главоболие има?

Мигрена

При мигрената се срещат болки в областта на слепоочието. Тези болки са често съпроводени с други симптоми, като дразнене от светлина, затруднено дишане и др.

Обикновено мигрената е свързана с високо кръвно налягане и може да е причинена поради силна светлина, хормонален дисбаланс или неправилно хранене.

Мигрената често е много изтощително състояние и причинява замаяност, гадене и повръщане.

Клъстерно главоболие

Клъстерното главоболие е най-болезненото. При него може да се срещнат и симптоми като сълзене, запушен нос, зачервяване на очите. Това главоболие се среща по-често при мъжете, като честа причина за него е употребата на алкохол и/или цигари. 

Тензионно главоболие

Това главоболие е едно от най-често срещаните и обикновено се появява поради високи нива на стрес. Въпреки че в повечето случаи протича сравнително леко, то може да изтощи организма.

Синусово главоболие

При синусовото главоболие се наблюдава високо налягане в синусите. Това може да се случи поради алергична реакция или инфекция в тази област. При такива състояния синусите могат да се подуят и запушат и поради повишеното налягане да настъпи главоболие. 

За тези неприятни случаи е добре да разполагате с подходящи аналгетици под формата на таблетки или супозитории. При нас можете да намерите някои от най-разпространените лекарства без рецепта, като: Но Шпа, Аналгин, Беналгин и др.

В случай, че имате въпроси и нужда от съвет, винаги можете да се консултирате онлайн с нашия магистър-фармацевт.

обратно нагоре